📞 ​44 52 20 00

📧 info@alkolaas.com​

​Oprettet d.3/7-2017 - skrevet af: Gitte Buch Jensen

​Kør selv sommerferie i Europa kan blive dyr

Rigtige mange danskere går i disse dage på sommerferie, og kører af sted mod sommer og sol i Sydeuropa. Væk fra det danske, ustabile sommervejr. Sommerferien sydpå er med garanti kærkomment og længe ventet. Når man rammer destinationen, er det oftest en lettelse endelig at være kommet frem. Det er nu man kan koble fra og få ladet batterierne op.

​

Et køligt glas vin eller en kold øl, kan være velundt efter mange timer på de europæiske motorveje. Men skal du ud og kører igen indenfor et par timer, bør du overveje, hvorvidt du bør tage et glas eller ej. For reglerne for, hvor høj eller lav promillen må være, er forskellig fra land til land.

​

Er du i tvivl om, hvorvidt du burde køre, så kan en alkotest give dig en indikator på om din promille er for høj. Med Dräger alkotest 3820 kan du selv teste din promille, og se om den holder sig indenfor grænsen. Dräger alkotest 3820 er meget pålidelig, og en tester du kan stole på hver gang. Vi anbefaler vores alkotester som en vejledende enhed, og vi anbefaler til enhver tid at hvis du har drukket så bør man lade bilen stå.

​

I Danmark er vi fuldt bevidste om hvad promillegrænsen er, og hvis de 0,5 bliver overskredet, venter der en bøde. I lande som Slovakiet og Rumænien er promillegrænsen 0,0 og bøderne for at kører med sprit i blodet, ligger i disse lande fra 1.500,- (200 euro).

​

Bliver du stoppet i udlandet, bør du regne med at politiet vil opkræve bøden med det samme, da du ikke er statsborger i det pågældende land. Har du ikke kontanter til at betale, så har en række af de Europæiske lande, mulighed for at inddrive bøden via de danske myndigheder, bøden skal dog være over 70 euro.

Herunder har vi samlet en oversigt over promillegrænsen i 36 lande (beløb angivet i euro).

​

promille oversigt

​Kilde: ADAC, marts 2017

​

*ML = Månedsløn
** DS = Dagssats (beregnet efter månedsløn
*** = Promillegrænsen kan være lavere for nye bilister eller erhvervschauffører.

Alle ovenstående data og informationer er med forbehold for fejl, ændringer og kursudsving.

Vi råder altid til at skal du køre bil, skal du heller ikke drikke alkohol, vi opfordre til altid at bruge sin sunde fornuft.​

Kontakt os pĂĄ

​

​

Vi opfordrer til at du aldrig sender personfølsom information via email.​

​

​Download brochure her (pdf 1.2 Mb)

​

​

​

Kontaktinformation

​Webasto Thermo & Comfort Danmark A/S

Islevdalvej 180
2610 Rødovre

CVR.nr: 26720087

​

Telefon: +45 44 52 20 00

E-mail: info@alkolaas.com

​

Persondatapolitik

​

Cookiepolitik

Ă…bningstider

Mandag​

​8.00 - 16.00

Tirsdag

​8.00 - 16.00

Onsdag

​8.00 - 16.00

Torsdag

​8.00 - 16.00

Fredag

​8.00 - 15.30

Find os

Webasto Thermo & Comfort Denmark A/S
Islevdalvej 180
2610 Rødovre

Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 4 anmeldelser på Facebook​