📞 ​44 52 20 00

📧 info@alkolaas.com​

d-24698-2017

​​Julen er hjerternes tid – og spritbilisternes!

​December er over os, og de første julefrokoster er allerede afholdt. November og december er månederne, hvor politiet sætter ind over for spritbilister i og uden for storbyerne. Selvom tendensen til, at folk kører med sprit i blodet, er faldende, ses der desværre stadig større udsving i sommer- og julemånederne.

​

Julefrokosten er ofte der, man giver den en ekstra tand med alkoholiske drikke og har en fest med venner og kollegaer. Og desværre påvirker denne festlige stemning også dømmekraften hos nogle personer.

​

Mange danskere lader heldigvis bilen stå, når de tager af sted mod julefrokosterne, hvilket også altid er det, vi råder til, for har du ikke bilen som en mulighed, når du skal hjem, lader du dig hellere ikke friste, når det er blevet sent, og der er røget lidt for mange juleøl indenbords.

​

”Jeg kan da sagtens køre til bageren!”
​
Det er blandt andet her, at rigtig mange fejlbedømmer deres promille og føler sig friske og klare i hovedet. Men at være frisk og klar i hovedet er noget ganske andet, end at alkoholen har forladt kroppen, og hvordan din reaktionstid er. Det er disse personer, der specielt i julemånederne ser sig selv stoppet af politiet i en spritrazzia og ser hammeren falde.

​

Dräger alkotester 3820 – test din promille dagen efter, inden du kører

​En måde at komme ovenstående scenarie til livs på vil til enhver tid være at lade bilen stå, gå i stedet eller lade din partner køre til familiefødselsdagen dagen derpå, vel at mærke hvis din partner ikke har været til julefrokost aftenen før.

​

Men er der langt til der, hvor du skal hen, så kan et godt værktøj til at tjekke din promille dagen derpå være en Dräger alkotester. Dräger er anerkendt verden over for deres præcise analyse og måling af udåndingsluften, og dermed får du en præcis måling af din promille. Den anerkendte nøjagtighed er årsagen til, at Drägers produkter benyttes af politistyrker verden over.

​

Med en alkotester kan du selv teste din promille og dermed undgå at sætte dig bag rattet, når du stadig har en forhøjet promille. På den måde tager du ansvar og undgår at udsætte dig selv og andre for fare i trafikken.

​

Desværre ses det også, at der er nogle, der regner og måler og tror, at de kan regne sig frem til, om de har drukket tilpas lidt til, at de kan køre, og efter deres eget regnestykke er de i stand til at køre. Men nej, du skal ikke regne på, om du har holdt dig under din egen grænse for, hvad du kan drikke og køre bil samtidig med.
​
​Politiet kom tidligere i år med et opråb til danskerne, netop ift. den mentalitet at tro, at man kan regne sig frem til, at hvis man har drukket to genstande, så kan man da også sagtens lige køre hjem.

Opråbet lyder på, at nej, man kan ikke regne sig frem til, om man har holdt sin promille inden for den tilladte grænse på 0,5%. Hvor høj din promille er, kommer helt an på, hvordan kroppen optager alkoholen den pågældende dag. Hvordan kroppen reagerer, er forskelligt fra dag til dag, da det kommer an på et utal af faktorer.

​

Politiets og vores klare holdning er – lad bilen stå, når du skal drikke!

​

Lidt generel statistik på bilister, der kører spirituskørsel
De nyeste tal viser desværre, at der har været en lille stigning i antallet af trafikdræbte i spiritusulykker fra 2015 til 2017. I 2015 omkom 27 i ulykker, hvor der var en spirituspåvirket fører, i 2017 var antallet steget til 36. Antallet af svært tilskadekomne er dog stadigt faldende og var i 2017 nede på 175 personer, sammenlignet med 199 i 2015.​

​

Sammenligner man første halvĂĄr af 2018 med første halvĂĄr af 2017 ift. antallet af sigtelser mod personer, der har kørt spirituspĂĄvirket, ser man en stigning pĂĄ 3,9%, nĂĄr man ser pĂĄ det samlede antal. I 2017 var der 3.432 personer, der blev sigtet, og i ĂĄr var antallet steget til 3.566. Kigges der pĂĄ antallet af ulykker, hvor der var personskade, var der i 2017 160 ulykker, og i ĂĄr var der 165 ulykker med personskade. 

Kontakt os pĂĄ

​

​

Vi opfordrer til at du aldrig sender personfølsom information via email.​

​

​Download brochure her (pdf 1.2 Mb)

​

​

​

Kontaktinformation

​Webasto Thermo & Comfort Danmark A/S

Islevdalvej 180
2610 Rødovre

CVR.nr: 26720087

​

Telefon: +45 44 52 20 00

E-mail: info@alkolaas.com

​

Persondatapolitik

​

Cookiepolitik

Ă…bningstider

Mandag​

​8.00 - 16.00

Tirsdag

​8.00 - 16.00

Onsdag

​8.00 - 16.00

Torsdag

​8.00 - 16.00

Fredag

​8.00 - 15.30

Find os

Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 4 anmeldelser på Facebook​